Friss topikok

Cikkgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Csütörtök esti orvhalász-fogás

2011.03.28. 13:15 A halvédő

A halőri adatbázisunkban is szereplő, igen agilis drávai halőr, Bencze Ádám és Kálsecz Zsolt rendőr méltán lehet büszke a csütörtök esti fogásra. 

Két orvhalász akadt fenn a "hálójukon", a Dráva egy mellékágán. A delikvensek hálója mindössze fél órát ázhatott (a mellékág teljes keresztmetszetében), mikor lecsapott a halőr-rendőr páros, de még így is hatvan kiló hal bánta a durva halfogási módszert. Hat kilós süllő, hetes tőponty, balin, kárászok, és 3-4-5 kilós dévérek keveredtek az orvhalász eszközbe. 
 
A rapsicokat előállították, s mivel süllőre, balinra tilalom van, és jó eséllyel minősül tiltott módszernek az ág teljes keresztbe rekesztése, így nem kevés bírságra számíthatnak. Bencze Ádám által korábban megfogott orvhalász már került börtönbe, bízunk benne, hogy most is méltó büntetést kap a rapsic páros.
 
 

 

1 komment

Címkék: törvény süllő állatkínzás bilincs tilalom dráva halász balin rabsic halászat rapsic orvhorgász babócsa

A bejegyzés trackback címe:

https://halvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr492778561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikmony 2011.03.28. 15:56:42

azt tudná valaki precizírozni, hogy az "ág teljes elrekesztése jó eséllyel minősül illegálisnak"

A már itt is sokszor megénekelt Kukucska nevű rácalmási nagy-dunai halász más módszert alig ismer. Ha jön az ár, megvárja a tetőzést, akkor lezárja a holtágak kijáratát, így az apadáskor a Nagydunába visszaigyekvő halaknak annyi...
süti beállítások módosítása