Friss topikok

Cikkgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Paksi körkép

2011.03.23. 08:11 A halvédő

Régóta kapcsolatban álltunk Jantner Csabával, a Paksi Sporthorgászok Egyesületének http://pshe.eliveport.com/ elnök helyettesével és aktív halőrével, aki a tél végén invitált meg egy közös vízbejárásra, és elbeszélgetésre.

Gyorsan kiderült, Pakson sem különb a helyzet, mint bármelyik másik magyarországi folyószakaszon. Az ellenőrizetlenség teljes hiánya miatt a dunai horgászoknál napi rutin a zsiványkodás, a szabályok áthágása, és természetesen kormoránokban sem szenvedtünk hiányt.

Csaba az egyesület megbízásából  halőrködik, s szintén saját szakállra, a vízért teszi mindezt. Utunk a melegvíz befolyóhoz vezetett, ahol állítólag mindig lehet valami érdekeset észlelni - ha az ember kicsit jobban odafigyel. Mi is így tettünk, de a hülyének is kiszúrta a szemét az a félnótás, aki érkeztünkre a vízbe rúgta szákját, majd miután rájött, hogy az úgy nem lesz jó, a jeges Dunába ugrott lábszárközépig, és egyenként szórta ki a láthatóan méret alatti halakt vissza a Dunába. Először még azt hittem csizmában volt… Odakanyarodtunk, és ekkor láttam, hogy az „úriember” egy teremcipőhöz hasonló nyári sportcipőben tocsogott.

- Megérte? – kérdezte Csaba, utalva a szinte térdig elázott jómadárra

- Háááát, őőő, izé, rágyüttem, hogy most inkább mégsem kőnek a halak, meg amúgy sem vótak tú nágyok, inkább visszájeresztettem őket – magyarázkodott a delikvens.

Persze a felszerelés és az engedély rendben. Csabával így is méltó büntetésnek tartjuk, hogy nulla fokban, térdig elázva folytatja a horgászatot, bár meg kell vallani, őt egyáltalán nem zavarta, lehet hogy már hozzászokott…

Ellökve a csónakot megpillantottunk egy döglött balint a víz tetején, nyilván az imént szákból kihajingáltak közül való volt, a maga harminc centijével. De legalább a többi talán megúszta „szárazon”.

Szólj hozzá!

Címkék: horgász törvény paks rabsic jantner csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://halvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr32764119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása