Friss topikok

Cikkgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

A halvédő brosúra mellé

2011.03.06. 23:57 A halvédő

Az egyesületünk azokat az problémákat vetette papírra, amikkel kapcsolatban a legtöbb jelzés érkezett hozzánk. Nem mi szeretnénk eldönteni, hogy mi a horgászok  gondja-baja, mert sem valós képet nem festene több tízezer horgász igényéről, ráadásul értelme sem lenne 11 ember céljaiért harcolni. Tehát, összeszedtük azokat a pontokat, amivel a legtöbb horgász megkeresett minket, és minden horgászattal foglakozó internetes portálon találkozni - majd elkészült a halvédős brosúra, tájékoztató füzet.

Az elmúlt héten az egyesület alapítói által megfogalmazott néhány mondat a figyelem középpontjába került. Nos, némi információ, mi mit jelent, miért került oda, ahol van - jelen esetben a "Miért nem történik semmi?" kérdésre vonatkozóan.
 
Így hát szeretnénk megosztani veletek egy igencsak magyaros esetet a mutyiról, az ingyen munkáról, és mindenki maga eldöntheti, hogy helye van-e, jogosult-e az a néhány záró mondat a költői kérdés végén. 
 
Történt ugyanis, hogy alapító tagunk Orbán István, időt és pénzt nem kímélve felvállalta, hogy halászati őrnek áll a Dunán, azon a Dunán, ami nem halászati kezelésben van. Sokszor együtt jártunk ellenőrizni, több esetben rendőrséget kellett hívni, mert azt sem tudták a horgászok, hogy ki, és mit akar a halászati őr. Halőri bejegyzéssel fél év alatt nem találkoztunk, max. a sajátunkkal. Emlékezetes eset volt például, mikor egy százméteres szakaszon 12 horgász közül 2-nek volt engedélye, vagy mikor a félmilliós rakóssal horgászó is jegy nélkül bukott meg - aki egyébként versenyző, és valamely egyesület színeiben válogatottként szerepelt. Na de mindegy is. Szóval novemberben jártunk, mikor is már területi engedélyt nem lehetett kapni sehol sem a környező horgász üzletekben. Orbán István bement (szabadidejében, a saját költségén) a halászatra jogosulthoz  és elhozott rengeteg napi és éves jegyet az utolsó előtti hónapban, majd decemberben végigjárta az üzleteket, ahová jegyet vitt (saját szabadidejében, és pénzén), majd egy nagy köteg pénzzel, kb 300.000,- Ft-tal érkezett vissza a vízkezelőhöz, ahol saját szavajárásával annyit sem mondtak neki cserébe, hogy "húzd meg a f****om".
 
Tehát adott Orbán István, aki szabadidejében a halászatra jogosult fizetett halőre helyett járt ellenőrzi ingyen és bérmentve, majd még bevételt is generált, amiért a kezelőnek egy lépést sem kellett tenni.
 
Kérdés, jogosan háborodik-e fel Orbán István, miután a vízkezelő vezetőjének halászati törvényt megsértő barátai, akiket feljelentett, egy hét múltán az arcába röhögnek a vízparton, és a halászat hatóságig el sem jutott számos, fotókkal alátámasztott feljelentése?
Szerinted?
Igen
Nem
Nem érdekel, úgysem tudsz ellene tenni
  
Free polls from Pollhost.com

1 komment

Címkék: horgász törvény rabsic rapsic orvhorgász halvédő egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://halvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr822717081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kandrás (törölt) 2011.03.11. 20:17:17

Én becsülöm a ténykedéseiteket komolyan! De! Jó pár éve,hogy figyelem az ilyen témájú írásokat,témákat...Pár éve már!
Meg merem jegyezni,hogy évek óta semmi,de semmi lényeges változás nem történt ez ügyekben állami,vízkezelői részről!Magyar vicc!!! Civil szervezeteknek és önkénteseknek kell alakulni barátom,saját finanszírozásból,hogy véget próbáljanak vetni azoknak a dolgoknak amik a magyar vizeken történnek??!!Ott a rengeteg bizonyító erejű fotó és videó,bejelentések és semmi nem történik! Bezzeg ha 100 ft.adóhátralékod van szétkaparnak!! Magyar vicccc!!!Csak a vizek kirablása folytatódik ugyanabban az ütemben! A karosszékben ülők vazzák meg!
Halvédők csapata,csak így tovább!!!
süti beállítások módosítása