Friss topikok

Cikkgyűjtemény

Nincs megjeleníthető elem

Nem volt elég ötven év lopás??? - egy felháborodott olvasó levele

2011.01.24. 01:27 A halvédő

A Szabolcsi Halászati Kft. tegnap publikált nyilatkozatára egy szép hosszú levél landolt postaládánkban, Greg fedőnevű olvasónktól. Mivel egyik féltől sem vonjuk meg a véleménynyilvánítás lehetőségét, ezért olvasónk levelét is érintetlenül közzétesszük. Felhívjuk a figyelmet, a levél olvasónk véleményét tükrözi, amely nem feltétlenül egyezik meg a Halvédő Egyesület véleményével.


"Nem tudhatjuk hogyan fog változni, csak azt tudom, hogy egy Szolnok környéki újságíró kezdeményezése az, hogy itt rendet kell tenni a vizeken"

Nemes kezdeményezés, amit nem csak Szolnokon, hanem az egész országban számos különálló csoport üdvözöl, és szintén elindított.

"halászok nagymértékű fogással rendelkeznek, és ez káros a horgászokra nézve"

De szép is volna, ha csak ennyiből állna, de sajnos azon felül, hogy sokat fognak ívási és vermelési időszakban, valamint minden áradáskor, nem felügyeli ténykedésüket szerte az országban senki.  Ergo, hamisak a fogási statisztikák - is! Nem csak a horgászokra, hanem a természetre, a turizmusra, tehát az államra nézve is kártékony a halászat jelenlegi formája.

”mikor nekiálltunk elemezni az Országos Halászati Bizottságban azt a javaslatot, amit ez a szenvedélyes horgász tett, akkor döbbentünk rá, hogy tulajdonképpen miről is beszélünk?”

Elég szomorú, hogy horgászati bizottság nincs, és sosem volt, de ez talán annak tudható be, hogy a halász lobbi bevásárolta magát a horgász érdekképviseleti szervezetbe, s annak döntéseit befolyásolhatta. Más magyarázat mi lehet, hogy még mindig itt tartunk?

” Tiszán körülbelül 50 ezer horgász horgászik, de körülbelül 75 halász van. Ők azt kérték, hogy a halászok ne halászhassanak február 15-től július 15-ig, amíg az ívási időszak van”

Nagyon helyesen tették, egyet leszámítva, követelni kellett volna, de még ezt is megkaphatjátok.

Tehát, kedves posztkommunista halászati SZÖVETKEZETEK, azért sírtok, mert a vevő, a horgászat, a horgászok, akik eltartják a bűnszervezeteiteket, akik hallopásra, és pályázati pénzek lehívására, és a szociknak való visszaosztásra szakosodott, tehát  visszatérve a horgászok szeretnék úgy elkölteni a forintjaikat, hogy az nekik is megfeleljen.

Egyébként én a helyetekben annak is örülnék, hogy egyáltalában nem január 1-től december 31-ig tiltanák le, az igazi szájba rúgásotok ez volna, valójában ezt is érdemelnétek. Egyébként is kezdeményezni fogjuk az elmúlt években felvett, elsíbolt pályázati összegeke elszámoltatását.

” Ezzel ki is  lehet nyírni a halászatot, mert az a halász már nem fog érvényesülni azon a területen, na megoldunk ezzel bármit is? E lehet képzelni, hogy ez az 50 ezer horgász nem fogja majd ki azt a halat, csak azért mert tiltott időszak van?”

Ezzel meg be is vallottad, hogy az ívási időszakban fogjátok az összes halat. Látod, ennyire hülye vagy.

Hajrá, hajrá, nem sokan sírnának utána. Az egyetlen bajotok az volna, hogy becsületes munkából kéne megélnetek, ami viszont köztudott, hogy nehezen menne.

A válasz igen, megoldaná a töménytelen mennyiségű hálók eltűnését az országban. El lehet képzelni, mivel a férgese az ellenőrzésetek nem léte miatt, most is azt csinálja, amit a halászaitok, gátlástalanul lopnak.

Az ivadékmentésről nem tudom mit papoltok, azt sem tudjátok mi az.

” Mi lenne, ha sokkal rövidebb ideig, de senki sem horgászhatna a vízen? Sok országban ez így van megoldva. Én pártolnám 2-2,5 hónap letiltását”

Na, már megint kimaradt az, hogy halászok sem, betegek vagytok.

” Ez a halászati törvény, ami most van, tartalmaz sok problémát, idegesítő dolgot a halászokkal kapcsolatban.”

Ebben biztosak voltunk, mindenkit idegesítene, hogy a kezdetek óta szabályozatlanul folyó, állami vagyonnal való garázdálkodását végre, a kornak, és a jogállamnak megfelelően leszabályoznák, szabályozzák. Minket meg az idegesít, hogy a halászatra nézve szart sem tartalmaz.

”Az alap álláspont azért az lesz, hogy a természetes vizeken, ahol jelentkező van, ott valamilyen formában a halászat folyni fog. És egyetlen komoly érvem van, amit szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani, hogy azért ne függjön már a Tisza ellenőrzése, hogy a horgászoknak mikor van kedvül a hideg ellenére kimenni horgászni. Ha a vizet magára hagyjuk, ha semmilyen visszajelzést sem fogunk kapni azoktól a halászoktól, akik a munkájuk miatt vannak kint a vízen, akkor a következő szituációk adódhatnak: a jelenlegi 15 ezer Forintos Tiszai területi engedély 150 ezer forintba fog kerülni. Hiszen sok embert kell majd felvennünk, hogy átlássuk naponta az összes területet. Ha nem így tennénk, az orvhorgász - halász paradicsommá tenné a vizet. De ha ott vannak a halászok, az orvhalászokra ők fenyegetést jelentenek. Másrészt pedig a természetes vizek elfertőződtek az ezüstkárásztól és a törpeharcsától, és azt csak halászterületi engedéllyel lehet kifogni a törvény szerint.”

Ez a legnagyobb egybefüggő baromság, amit egy cég vezetőjétől valaha hallottam. Ügyvezető létedre azt hittem tudsz érvelni, de nem.

Az alap álláspont, hogy a kereskedelmi halászatnak takarodnia kell a természetes vizekről (veletek együtt persze), mert

  • szart sem vallotok be, így nincs haszna az államnak belőletek
  • a pályázati pénzeket magatokra fordítjátok, ellenben a horgászokkal, aki turizmust generálnának belőle
  • 75 halász sosem fog annyi infót szolgáltatni, mint 50e horgász
  • a horgászoknak érdekükben áll, hogy ne lopják el a halukat a halászok, orvhalászok, orvhorgászok, fordítva nem igaz, mert a halász annyit fog hálóval, hogy leszarja a horgász napi 0-1 db halát
  • felborítjátok az ökológiai egyensúlyt
  • csak azzal törődtök, ami nyereséget eredményez, ami kiadás, költség, azt elfelejtitek
  • kártékonyak vagytok mindenki számára
  • senki nem látja, a telepítéseiteket, és az eredményét sem
  • elviszitek az ívó halakat, és az ivadékokat eladjátok más vizekbe, pedig az a folyókba való
  • nem teljesítitek a törvény adta kötelezettségeket
  • nem mentetek ivadékot
  • nem lövitek a kormoránt
  • nem ellenőriztek, egy szaros normális csónakotok sincs
  • államtitkárokat vadásztattok (remélem már a múlté az mszp-vel együtt), ahelyett, hogy gazdálkodnátok a vizeken
  • hamis adatokat szolgáltattok minden évben, hogy leplezzétek mennyi halat is fogtok valójában
  • egyáltalán, semmi hasznosat nem tudtok felmutatni az elmúlt 30 évben, amit a vizekért tettetek, még egy szaros környezet védelmi napot sem

Na kedves kommunista szökevények, ezért kell a halászati törvényt drasztikusan megváltoztatni. 

5 komment

Címkék: halász halászat

A bejegyzés trackback címe:

https://halvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr512608855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frazer 2011.01.24. 12:49:18

AZért érdekes, hogy szlovákiában NINCS halászat, s mégis szorul vissza az ezüstkárász, meg a törpehari. A vicc az, hogy a törpe FOLYÓVIZBEN nem marad meg. Akkor meg minek ritkitani?
Az ezustöt meg horoggal is jócskán meg lehet tizedelni.
100euro (28000FT) éves jegy mellett még egy alacsony szintű ellenőrzés is van, ami azért a NAGY rapsicokat visszafogja. A rajtaütésszerű komancsokat meg az atyaúristen is nehezen fogja meg....nemhogy a halász.

hullarablo 2011.02.08. 12:19:59

Teljes mértékben egyetértek a levélíróval! A Szabolcsi Halászati Kft által kezelt szakaszon horgászok, és 2 év alatt egyszer ellenőriztek. Sokat kint vagyok a Tiszán, és beszélgettem azokkal a horgászokkal akik nagyon sokat horgásznak, de őket sem ellenőrizték. Ilyenkor joggal merül fel a becsületes horgászokban, hogy mire is megy el az engedélyekből befolyt összeg? Ellenőrzésre nem, telepítésre nem ( az állami haltelepítési programról inkább ne is beszéljünk), ivadék mentésre nem, de akkor mire?
A legfontosabb az ellenőrzés és az ivadék mentés lenne, de én ennek nyomát sem látom.

xyvz 2011.03.01. 08:21:17

Sziasztok!
A téma nagyon jó. Foglalkozni kell vele. Ezt az idióta komcsizós szocis részt kellene kihagyni belőle. Politikát nem szabad belekeverni az "oszd meg és uralkodj" miatt. Az elmúlt 20 évben nem csak ők voltak hatalmon /pl. Viktorék is toltak 4 évet amikor nem javult ez a helyzet/. Szerintem össze kellene valakinek fogni a horgásztársadalmat nemtől, fajtól, politikai nézetektől függetlenül ebben a témában. Ötvenezer ember az már jelentős. Na gyerünk Greg! Hol kell aláírni? Hozok magammal még száz embert :-)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.03.03. 18:54:44

@xyvz: Ahogy mondod...Ha ebbe a politika is bele kerül, csak vissza felé sül el..

AZ ISTEN BASSZON MEG MINDENKIT 2012.11.06. 22:11:18

1. Nagyon jó írás!
2. Remekül érvelsz, és teljesen jól.
3.Hamarosan megkeresnélek majd egy fontos dologgal kapcsolatban. Addig is ha érdekel/ márpedig úgy látom/ itt követheted a most folyó vitát.
lavjaman névvel vagyok fent, olvass vissza a fórumon, ha időd engedi.
www.haldorado.hu/forum.php?frid=3612
süti beállítások módosítása